Voorbereid verhuizen

Voorbereid verhuizen

We vetrekken steeds meer uit de grote stad en zoeken in ruil hiervoor de rust op. Een huisje tussen al het natuurlijk is dan ook net wat we nodig hebben. Doordat de verhuizing zelf enorme stress kan opleveren stomen we je graag alvast klaar.

1. Begin met inpakken, zodra je verhuisdozen of opslagruimte hebt. Je kan namelijk nooit te vroeg beginnen. Plaats producten/artikelen als foto albums en boeken alvast in een doos en werk elke dag een stapel af.  Dagelijkse producten kun je natuurlijk laten staan voor de grote dag zelf.

 

2. Wees zorgvuldig. Pak elke kamer afzonderlijk in en gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit komt van pas wanneer je weer gaat uitpakken. Zorg dat je veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden door op de dozen te schrijven wat er in zit.

 

3. Weet wat wel en niet door de deur kan. Meet grote spullen zoals een bank op en bekijk of hij door de deur kan. Het is erg frustrerend als je achteraf hier nog achter moet komen. Daarnaast kun je grote meubel stukken aan gespecialiseerde verhuisbedrijf laten. Hierdoor ben je verzekerd van een veilige verhuizing. We willen natuurlijk niet zelf onze wasmachine vervoeren.


4. Als je besluit zelf te verhuizen is het niet verstandig om dit in de zomer te doen. Het is veel te warm om je spullen op en neer te sjouwen. Daarnaast is het helemaal niet erg om om hulp te vragen. Misschien helpt je buurman of collega graag mee.

 

5. Geef elke doos een nummer en geef aan naar welke kamer de doos moet worden gebracht. Maak per kamer een lijst van de dozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen en vermelding van waardevolle spullen.

 

6. Vul onvolledige dozen met vulmateriaal, zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven. Zorg ervoor dat je voldoende vulmateriaal hebt.

 

7. Sluit alle dozen goed en kleef ze dicht. Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen. Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximaal 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen. Een belangrijke regel is dan ook: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn.

 

8. Stop hier niet te veel spullen in je bureau laden dit kan namelijk veel schade veroorzaken. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken. Doe kastjes op slot en hou sleutel in de handbagage.

 

9. Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos. Rol tafelzilver in keukenrolpapier. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen en pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.

 

10. Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Deze en op andere manier gevaarlijke stoffen kun je het beste apart houden. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als je ze toch inpakt en ze verwonden mensen, dan ben jij hiervoor aansprakelijk.