Hoe moet u uw meubels beschermen tegen een lekkage?

Hoe moet u uw meubels beschermen tegen een lekkage?

Lekkages vormen voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Een lekkage is vaak erg moeizaam zelf op te lossen, doordat de bron nauwelijks met het blote oog te vinden is. Daarbij kan een lekkage voor een ernstige waterschade aan uw woning en meubels zorgen. U moet er toch niet aan denken dat er rottende plekken in de houten poten van uw kast of tafel ontstaan? Reden genoeg om de kans op een lekkage in huis zo klein mogelijk te maken. Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij het verkleinen van de kans op een lekkage.

Leidingen na laten kijken door een loodgieter 

Loodgieters helpen u graag bij het voorkomen van lekkages in uw woning. Zo kunnen loodgieters u helpen bij het aansluiten van nieuwe leidingen, het installeren van sanitaire voorzieningen in huis, enzovoorts. Ook is het sterk aan te raden om de leidingen binnen uw woning eens in de zoveel jaar preventief te laten controleren op beschadigingen. Er kan bijvoorbeeld speling tussen de leidingstukken zijn ontstaan, waarlangs het leidingwater naar buiten kan sijpelen. Eenmaal buiten de leidingen trekt het water in uw meubels, met alle gevolgen van dien. Naast de rottende plekken in het hout van uw meubels kunnen er ook schimmelplekken op uw muren, vloeren en plafonds ontstaan.

 

Onderhoud aan sanitaire voorzieningen 

Niet alleen waterleidingen kunnen de bron van een lekkage binnen uw woning vormen, ook rond sanitaire voorzieningen kunnen lekkages ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een toilet die niet goed aangesloten zit op een afvoer, een douche waarvan de kitranden los beginnen te raken, enzovoorts. Schakel eens per zoveel jaar een loodgieter in om onderhoud aan de sanitaire voorzieningen in uw woning uit te voeren. Loodgieters beschikken over de benodigde ervaring, kennis en hulpmiddelen om dit onderhoud voor u uit te voeren.